Nenad Blagojević – Kao urednik poznatog časopisa dao je otkaz i pokrenuo „Priče s dušom“

Nenad Blagojević je novinar, bloger, putopisac i licencirani turistički vodič iz Beograda. U jesen 2014. godine napušta siguran posao urednika i novinara u časopisu Lisa i pokreće blog-magazin „Priče sa dušom„.

„Priče sa dušom“ je onlajn medij koji obrađuje živote priče o talentovanim, vrednim i maštovitim ljudima sa Balkana i iz sveta. Upravo najposećeniji tekstovi na ovom blog-magazinu su na temu kako su različite ovdašnje osobe pokrenule sopstveni posao kod nas ili negde u svetu.

Kako je Nenad sam nedavno napisao: „Sedamnaestog novembra 2014. godine objavio sam prvi tekst na fejsbuk stranici Priče sa dušom o modnoj kreatorki iz Novog Pazara Amini Hasanbegović i uživo pratio kako se broj čitalaca iz trena u tren povećava, dok nije stigao do 1.500 pregleda. Kao novinar štampanih medija, bez iskustva u online novinarstvu nisam znao je li to dobar početak ili ne, pa sam zvao prijatelje koji više znaju o internetu da uporedim brojeve. Rekli su mi da je to više nego OK za prvi dan i da ima sajtova koji tu posetu beleže na mesečnom nivou.

Ovih dana, novembra 2016. godine, neko će MILIONITI put kliknuti na moje stranice i zaokružiti broj poseta od 500.000. Bez ulaganja u fejsbuk kampanje, samo zahvaljujući svom radu, idejama, pisanoj reči i odabiru ljudi koji su podelili svoje priče sa mnom i sa mojim čitaocima, kao i ljubiteljima pozitivnih primera iz Srbije i regiona koji su ih delili na društvenim mrežama, svi zajedno stižemo do ovog sedmocifrenog broja.“

Sa trenutno preko 80.000 posetilaca mesečno, bez uloženog dinara u promociju, Nenad je uspeo u onome što je zamislio – da može da radi na sopstvenom mediju i da zarađuje.

Za kvalitetan i uspešan posao potrebno je ZNANJE!

Da bi osigurao prihode, Nenad je nakon otkaza došao do zvaničnog sertifikata turističkog vodiča, sa ciljem da dok „Priče sa dušom ne stanu na noge“ ima prihode koji će mu dati dovoljno vremena da radi i istovremeno „podiže“ sam veb sajt.

Da nije samo dovoljno pronalaziti interesantne priče, već je važno kako se te priče ispričaju, pokazuje i činjenica da je Nenad i pre pokretanja „Priča sa dušom“ bio veoma zapažen u tom segmentu kreiranja priča:

  • Na osnovu tronedeljnog boravka na Sejšelskim ostrvima 2012. godine napravio se više reportaža, a tim povodom od Ministarstva turizma Sejšela na Sajmu turizma u Londonu dobio je sertifikat Friends of Seychelles (Prijatelji Sejšela) za promociju Sejšela u Srbiji.
  • Od Kluba privrednih novinara dobio je priznanje Gordan Ranitović za istraživačko novinarstvo za 2013. godinu povodom životnih priča objavljenih u časopisu Lisa.

Kvalitet donosi vidljivost u klasičnim i onlajn medijima

Kao što se može videti i u ovom tekstu, „Priče sa dušom“ su postale tema i u drugim medijima, uključujući i medije iz regiona, što samo potvrđuje kvalitet ovog medija. Sve veći broj medija prenosi ove priče, što samim akterima ovih priča daje veću vidljivost u Srbiji i regionu.

Npr. do sada najčitanija priča sa ovog sajta „Oboje su ostali BEZ POSLA sa TROJE DECE, a onda su im italijanski KOLAČIĆI dali novu nadu“ su samo na Fejsbuku prouzrokovali mnogo komentara u kojima su oduševljeni pojedinci koji su jeli ove kolačiće preporučivali drugima gde da ih kupe.

Ili npr. tekst „Umesto u SLAMARICU, novac uložili u posao: Bračni par iz Novog Sada zdravljem puni TEGLE“ je doneo višestruko povećanje prodaje salata u Teglama posle ovog teksta…

Priče s dušom“ predstavljaju primer kako treba danas kreirati onlajn medij koji svojim kvalitetom pobuđuje veliko interesovanje, koje donosi i zaradu kao rezultat.

O Nenadu Blagojeviću detaljnije možete pročitati ovde.

 

Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare