Šta je i zašto je važan Frontal Blog Challenge?

„Jako veliki broj osoba živi u kolotečini i da bi se desio neki značajan iskorak mora se početi drugačije razmišljati.

Šta to znači? To znači početi razmišljati iz nekog drugog, trećeg ugla. Moraju početi sebi postavljati prava pitanja, zašto ja ovo radim, zašto ja ovo ne radim na drugačiji način, šta bih mogao da radim na drugačiji način i da mi bude bolje u životu“, naglasio je Dragan Varagić, predavač i mentor projekta Frontal Blog Challenge, jedan od najuticajnijih blogera u Srbiji i internet konsultant.

Na trodnevnom Frontal Blog Challenge seminaru koji je održan na Mrakovici (BiH), polaznici su  imali priliku da se upoznaju sa samim pojmom blogovanja i njegovim osnovnim karakteristikama, o strategiji kreiranja kvalitetnog sadržaja kao korisnog sadžaja, jednostavnošću iskazivanja, načinu na koji treba nametnuti temu o kojoj se želi pisati, promociji sadržaja, priređivanju sadržaja i povećanju vidljivosti.

„Obično se dešava to da je jako mali procenat onih koji na ovakvim seminarima uzmu i ponesu nešto korisno od predavanja. Ono što se meni dopada u ovom projektu je način na koji su birani ljudi koji će prisustvovati na ovim predavanjim, i na osnovu onoga što smo radili mislim da je veliki procenat onih kojima će ovo defintivno što su imali prilike da čuju pomoći da počnu da ozbiljnije koriste internet, eventualno da pokrenu blog ili da putem bilo kojeg kanala komunikacije svjesnije krenu u taj aktivizam ako žele da pokreću važne teme“, rekao je Varagić.

Jedan od polaznika seminara Denis Čakardžić napominje da

“Dosta stvari sam naučio kada je u pitanju, ne samo pisanje kao takvo, već i njegova distribucija, primjena i načini na koje možete svoje znanje i mogućnosti unaprijediti te ispuniti ciljeve koje ste pred sebe postavili. Osim toga, moje je mišljenje da je još jedna svrha ove vrste edukacije pomoći učesnicima da izaberu pravi put. I što se mene tiče, kući sam se vratio drugačiji u najpozitivnjem smislu”.

U sklopu PreporukaVesti.com nalazi se sekcija Frontal Blog Challenge sa priređenim člancima polaznika ovog seminara. Autorski tekstovi polaznika nalaze se u istimenoj sekciji na portalu Frontal.ba. Na ovaj način je omogućeno javno praćenje uspeha polaznika u kreiranju i priređivanju sadržaja, koje se nastavlja do kraja 2017. godine.

O događaju #FrontalBlogChallenge možete pročitati detaljnije preko sledećih linkova:

Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare