Sreća je udaljena samo jedan mali korak naprijed!

„Ako radite ono što volite – bit ćete srećni!“

Fraza koju u današnje vrijeme čujemo na svakom koraku, ali kada se zapravo pokuša primijeniti ne izgleda nimalo lagano. Posebno kada nismo sigurni što mi to zapravo volimo raditi bez obzira na element profita koji od toga dobivamo.

Istina je da možemo utjecati na stvari koje su fokus našeg razmišljanja i time kontrolirati naše emocije i raspoloženje. Najpoznatija svjetska autorica motivacijskih tekstova, Louise Hay rekla je:

„Percepcija je subjektivna, ne objektivna. Mozak, prema nekim procjenama, svake sekunde prima deset do jedanaest bilijuna informacija. Eksplodirao bi kada bi sve to pokušao obraditi. Umjesto toga, on filtrira informacije i predočava nam oko dvije tisuće informacija u sekundi. Filter je naša samopredodžba. Vidite ono sa čime se poistovjećujete“

Stoga, možda ne možemo promijeniti svoj život preko noći, ali bitno je

„odlučiti što ćete danas uraditi novo? Što ćete novo naučiti? Pronađite u sebi dovoljnu dozu radoznalosti. I počnite da stvarate.“

Prestanimo tražiti krivca u drugima i pokušajmo sa malim koracima: fokusom na pozitivne stvari, pokretanjem, stvaranjem, primjerom, pretvarajući život u igru. I gledajte kako se čuda događaju oko vas.

Kako svaki dan biti bliže sreći pročitajte u tekstu Dušice Stevanović „Šta ni(je) bitno u životu?

Nives Batista

Svi tekstovi akcije #FrontaklBlogChallenge na PreporukaVesti.com.

FrontalBlogChallange

 

Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare