Onlajn test ličnosti sa Univerziteta Kembridž na osnovu vaših lajkova

Istraživači sa Univerziteta Cambridge u poslednjih pet godina unapređuju kompjuterski model analize ličnosti na osnovu lajkova koje osoba daje na Fejsbuku, koji je besplatno dostupan na vebu pod nazivom Apply Magic Sauce.

Kada dođete na ovaj sajt, ako dozvolite pristup vašem Fejsbuk profilu, aplikacija preuzima sve lajkove koje ste do sada dali različitim Fejsbuk stranicama, i na osnovu toga se kreira vaš digitalni trag (digital footprint). Analiza koja sledi na osovu vaših lajkova zasnovana na istraživanju sa Univerziteta Cambridge koje je prethodno urađeno na desetinama hiljada testova ličnosti i analizi preko šest miliona profila na društvenim mrežama.

Cambridge-prediction-digital-footprint

Centar za psihometriku sa Univerziteta u Kembridžu razvio je metodologiju modela predviđanja ponašanja osoba na osnovu informacija koje osobe ostavljaju na internetu. U zavisnosti od Fejsbuk stranica koje ste lajkovali, servis ApplyMagicSauce pravi analalizu vašeg pola i seksualne orijentacije, analizu vaše inteligencije i zadovoljstva životom, političkih i verskih uverenja, itd.

Na osnovu analize osnovnih parametara ličnosti – otvorenost, savesnost, ekstravertnost, slaganje sa drugim osobama, neurotičnost; kreiraju se tipovi persona kojise mogu dobro primeniti u analizikarakteristika ličnosti na poslu.

applymagicjuice-executive

Različita istraživanja pokazuju da kvalitetno kreirani kompjuterski modeli procene ličnosti imaju objektivnije i tačnije rezultate u odnosu na klasično individualno posmatranje i iskustvo u proceni ličnosti.

personality-with-computer-models

 

Testirajte se preko stranice ApplyMagicSauce.com.

Seminar + GRATIS knjiga - Kako do posla u 21. veku
Seminar + GRATIS knjiga - Kako do posla u 21. veku
Uz kupljen seminar, dobija se besplatno štampana knjiga - Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru. Troškovi dostave su uključeni u cenu, za dostavu u Srbiji.
2.990,00 RSD

Detaljnije o ovom servisu možete pročitati u tekstu „Can we guess who you are based on the pages you’ve liked on Facebook?

 

Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare