Da li će vlasnik Fejsbuka biti naredni predsednik Amerike?

Praktično od decembra meseca 2016. godine mediji u SAD sve više pominju mogućnost političkog angažovanja vlasnika Fejsbuka Marka Cukeberga.

O početka ove godine, praktično svi veliki mediji, kao što su USA Today, Guardian, CNN, Fortune (…), detaljno izveštavaju o političkim ambicijama na osnovu izjava samog Cukeberga na društvenim mrežama.

Vanity Fair 13.01. hrabro izlazi sa tezom da će Mark Cukeberg biti sledeći predsednik SAD. Razloge za ovakvu izjavu objašnjavaju fantastičnim razvojem događaja koji je od glasina da će Donald Tramp biti kandidat za predsednika Amerike, doveo do toga da i danas veliki broj amerikanaca ne može da pojmi da im je Tramp predsednik. Po istom principu, određeni broj veoma uticajnih osoba iz Silikonske doline smatra da će se Mark Cukeberg  kandidovati za predsednika SAD i da će 2020. g. postati njihov predsednik.

Veći broj različitih izjava i promena ponašanja Marka Cukeberga, doveli su do toga da mediji sve češće pominju mogućnost njegovog ulaska u politiku. Najvažnija izjava koju je Cukeberg dao u poslednje vreme, a vezuje se za ulazak u politiku, je vezi sa religijom – Od njegovog isključivog ateističkog stava, izjavio je preko društvenih mreža da smatra religiju veoma važnom. Ova izjava se vezuje za stav da u SAD ne možete ozbiljnije ući u politiku ako ste ateista…

Pročitajte tekst: „WILL MARK ZUCKERBERG BE OUR NEXT PRESIDENT?

Napomena: Licenca slike

 

Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare