Gugl trendovi ishrane 2011.-2016.: Koja je objektivno najpopularnija hrana na svetu?

Nije teško složiti se da se ishrana u poslednjih deset godina drastično promenila i kod nas i u svetu. Ogroman broj tekstova iz različitih medija obrađuje tematiku sve popularnije zdrave ishrane, super hrane, različitih recepata za kvalitetniji i bolji život, itd.

Još uvek aktuelni izveštaj Gugl trendova ishrane za 2016. godinu govori o glavnim trendovima ishrane u poslednjih pet godina, koji potvrđuju drastično povećanje interesovanja za tzv. funkcionalnom hranom, koja je po definiciji „hrana čije biološke karakteristike pozitivno utiču na naše zdravlje i na pojedine telesne funkcije.

Prema pomenutom izveštaju, na svetskom nivou u poslednjih pet godina izdvojilo se nekoliko indikativnoh trendova, kao što je npr. pretraga za termin „najbolja hrana za„:


U poslednje dve godine svetski trend najpopularnije hrane donosi fokus na sastojke domenu zdrave ishrane – (1) kurkuma, (2) jabukovo sirće, (3) ulje od avokada, (4) gorka dinja, (5) kefir (prirodni probiotici trend).

U nastavku sledi video gde se pomenuti Gugl trendovi ishrane stavljaju u kontekst samo indikativnih parametara onoga što je popularno u svetu ishrane.

Neki od drugačijih trendova hrane u 2017. g., u vezi sa ishranom u restoranima…

 

Napomena: Kreirano na osnovu teksta: „2016 Food Trends on Google: The Rise of Functional Foods

Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare