Da li pamtite šta su vam obećali?

Da li ste znali da Holanđani na izborima glasaju za manji porez, za prava životinja? Kada odlučuju za koga će glasati na izborima oni se ne vode isključivo programima spoljne politike, školstva, nego je najbitnija stopa manjeg poreza jer upravo to će im uticati na bolji život.

Postavlja se pitanje šta je sa nama, čime se mi vodimo kada glasamo? Da li glasamo za programe ili populiste? Da li je vrijeme da upamtimo šta su obećali? Da li je vrijeme da stvar uzmemo u svoje ruke i popravimo stanje u našoj državi, da tražimo ono što nam obećavaju na izborima već godinama i što ostaju samo pusta predizborna obećanja? Ili je vrijeme da konačno kažemo da je dosta i da se ujedinimo i izborimo za „sunce našeg neba“?

Vrijeme je : „ Da pitamo za šta se zalažu. Da počnemo da pamtimo šta su obećali, a šta (ni)su ispunili. Da ih tako biramo. Da tražimo konkretne akcije, umjesto pustih riječi. I tada se nećemo buditi sa onim parališućim strahom za budućnost, nego ustati i reći ‘Dobro jutro, Republiko Srpska’“

Na osnovu teksta Anje Petrović “Dobro jutro, Republiko Srpska

Mirjana Trifković

Svi tekstovi akcije #FrontaklBlogChallenge na PreporukaVesti.com.

FrontalBlogChallange

Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare