Da li ćete jesti meso iz epruvete?

Sačekajte malo sa odgovorom, jer će se u narednih 10 godina mnogo toga promeniti u vezi sa ishranom… Na primer, današnji vegani nisu postojali pre 15-20 godina, a u narednih 10 godina će slobodno moći da jedu meso, jer neće biti životinjskog porekla…

Meso iz epruvete, bez ubijanja životinja…

Već dugo vremena se priča o tome kako će se u budućnosti meso kreirati na osnovu različitih bio-hemijskih procesa, a ovakva tehnologija je postala svetska vest kada je objavljeno da čuveni milijarderi Bill Gates i Richard Branson finansijski podržavaju startap Memphis Meats.

Radi se o kompaniji koja proizvodi goveđe i pileće meso iz životinjskih ćelija.

Obzirom da ova kompanija nije jedina u segmentu tzv. „čistog“ mesa, očekuje se u narednim godinama da će cena ovakvog mesa postati dovoljno povoljna da ga mogu priuštiti mase konzumenata širom sveta. Trenutno, ovo meso je 3-4 puta skuplje od klasičnog mesa, što je 30.000 puta manje (!) u odnosu na cene ovog mesa pre četiri godine.

„Čisto“ meso se proizvodi na taj način što se uzima mali uzorak životinjskih ćelija koje se samostalno regenerišu izvan životinje, u velikim posudama od čelika.

Rezultat ovog procesa je 100% pravo meso za koje oni koji su ga probali kžu da se ne razlikuje od klasičnog mesa.

Dodatna značajna prednost ovog „čistog“ mesa je u tome što u njemu nema antibiotika, nema mogućnosti dolaska do ešerihije koli, ili salmonele.

 

Richard Branson je prokomenatrisao značaj „čistog“ mesa tako što je predvideo da za 30 godina više neće postojati potreba za ubijanjem životinja zbog razvoja mesa iz epruvete…

 

Na osnovu teksta „Scientists serve up 100% real meat, without the cruelty or carbon

 

Tags:

Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare