Urednik bira

Povećanje prihoda medija i e-prodavnica preko servisa PartnerskiProgrami.net

PartnerskiProgrami.net je affiliate marketing mreža koja okuplja preko 1.800 različitih pojedinaca i medija koji po izboru promovišu proizvode i usluge za proviziju od njihove prodaje. Ova mreža okuplja i preko 50 kompanija koje su spremne da svoje proizvode i usluge promovišu tako što daju proviziju za ostvarenu prodaju ovih proizvoda i usluga.

Affiliate marketing je oblik oglašavanja u kom kompanija plaća za promociju svojih proizvoda ili usluga onlajn medijima samo kada se putem se putem aktivnosti ovih medija registruje konverzija (prodaja proizvoda, prijava na email, skidanje promotivne brošure…).“

Detaljnije o affiliate marketingu možete pročitati u tekstovima „Šta je Affiliate Marketing?“ i „Šta je to affiliate iliti partnerski marketing?„.

partnerski-programi-net3

Prednosti Affiliate Marketing mreže PartnerskiProgrami.net

Mreže partnerskih programa omogućuju e-prodavcima da na jednom mestu dođu do većeg broja oglašivača koji su zainteresovani da promovišu njihove proizvode i usluge na osnovu zarade od prodajne provizije, a onlajn medijima se daje mogućnost da na jednom mestu izaberu proizvode i usluge različitih kompanija koji odgovaraju ciljnim griupama kojima se onlajn mediji obraćaju.

Tehnološka osnova affiliate platforme PartnerskiProgrami.net je jedno od najboljih svetskih softverskih rešenja iz ove oblasti – PostAffiliatePro, koje omogućuje nezavisno praćenje efekata promocije u realnom vremenu, što sa jedne strane daje legitimitet e-prodavcima da isplaćuju realne efekte koje su postigli onlajn mediji u svojim kampanjama, a onlajn medijima ova nezavisna platforma omogućuje praćenje objedinjene zarade za veći broj prodavaca i kontrolu da li neki od prodavaca eventualno pokušava da ne plati baš za sve postignute efekte prodaje.

Obzirom da je Affiliate Marketing u Srbiji tek u povoju, e-prodavcima se putem ovog servisa nude različite povoljnosti i dodatni saveti kako da na najbolji način predstave svoje proizvode i usluge oglašivačima, i na koji način da ih atraktivnim provizijama podstaknu da odaberu baš njihove proizvode i usluge za promociju.

affiliate marketing

Problemi domaćeg affiliate marketing tržišta

Činjenica je da u Srbiji danas postoji mnogo veći broj e-prodavaca za koje se može reći da rade svoj posao kako treba, ali problemi i dalje postoje u svim navedenim segmentima preduslova za kvalitetne affiliate marketing efekte:

  1. Mnogima još nije sasvim jasno da od načina definisanja atraktivnih provizija zavisi koliko će onlajn medija prihvatiti promociju određenih proizvoda i usluga.
  2. Proizvod i usluga koja se na ovaj način promoviše mora pored atraktivne provizije – da se realno i prodaje, jer ne vredi atraktivna provizija ako se uz veliki uloženi trud i vreme ne pojavi dovoljan broj prodaja koje donose željenu zaradu i e-prodavcu i e-kupcu.
  3. Nije dovoljno kreirati neki baner – i to je to od promotivnih materijala. Sve se računa: i tekstovi, i slike, i video materijali… Sve ono što inače e-prodavci dele preko društvenih mreža treba da bude dostupno i onlajn medijima za affiliate promotivne aktivnosti.

Sa druge strane, postoji veoma mali broj pojedinaca i kompanija iz onlajn medijskog biznisa koji znaju da kreiraju promotivne sadržaje sa realnim prodajnim efektima. Problem je u činjenici da se najčešće aktivnosti affiliate promocije dešavaju po principu – kako sa malo truda da se zarade neke pare, a to tako ne funkcioniše već više od deset godina.

Kompletan tekst možete pročitati ovde.

Urednik bira
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare